Mazda MX-30, 100% elektrisch, 100% Mazda, 100% aftrekhbaar bij Garage Dochy ontdekken - Garage Dochy - Hoofdverdeler Roeselare Mazda en Isuzu

Alle merken welkom bij Garage Dochy voor het onderhoud en herstellingen
Slechts 33gr - 327pk & 2500kg trekvermogen
Geniet van 6 jaar garantie bij Garage Dochy Izegem
Ga naar de inhoud

Mazda MX-30, 100% elektrisch, 100% Mazda, 100% aftrekhbaar bij Garage Dochy ontdekken

6e generatie

De Mazda MX-30 - 100% elektrisch, 100% Mazda, 100% aftrekbaar !

Dat de Mazda MX-30 niet zomaar een elektrische wagen is, zoveel is duidelijk ! Mazda wilde met de MX-30 zijn ecologische voetafdruk écht zo laag mogelijk houden. Na vele en lange studie onderzoeken kwam men duidelijk tot de bevinding dat een gemiddelde, Europese burger geen 80km per dag rijdt.

Ontdek de specificaties van de Mazda MX-30 bij Garage Dochy

Met ons gemiddeld rijbereik van 200km voldoet de Mazda MX-30 dus aan de rij-behoeftes van een gemiddelde Europese burger. Men heeft er dus bewust voor gekozen om niet te overdrijven met de batterij capaciteit. Waarom ? Een duidelijk voorbeeld zou kunnen zijn:

"Stel je voor dat je een warenhuis binnenwandeld met een lege winkelkar, je gaat op zoek tussen de rekken achter een product, dit gaat vlot en wendbaar. Na een poos winkelen begint die winkelkar zwaarder te wegen, je zal nu duidelijk voelen dat je minder controle hebt op de bestuurbaarheid van je winkelkar. "

Dit is één van de redenen waarom Mazda zijn elektrische wagen niet wou overladen met zware batterijen, de wendbaarheid. Het rijplezier van de Mazda MX-5 zal je ook duidelijk ervaren in de Mazda MX-30...  . Dit staaft volledig de filosofie van Mazda, onze ecologische voertuigen moet goed blijven rijden !

8 jaar garantie op de accu van de Mazda MX-30 bij Garage Dochy nabij Roeselare

Steeds vol vertrouwen de baan op met de Mazda MX-30, dankzij zijn 8 jaar garantie op de batterijen !

Een andere reden was de ecologische voetafdruk, hoe groter de batterij, hoe grote de impact op het milieu tijdens de productie maar ook na de levensduur - recyclage van de wagen.

E-SKyactiv benaming voor de elektrische wagens bij Garage Dochy Izegem
De 100% elektrische Mazda MX-30 kreeg de E-Skyactiv benaming mee

Laadt snel de Mazda MX-30 op met de opbrengst van de zonnepanelenZATERDAG 20/03/2021 - een zonnige dag in België

Een zalig zonnige dag, niet alleen Liesbeth en mezelf dienden die dag te werken ondanks de stralende zon. Ook de zonnepanelen waarop volop aan het produceren.

Die dag produceerden onze zonnepanelen 77,21kWh.

De batterij van de Mazda MX-30 is 35,5kWh groot. We hebben onze twee Mazda MX-30 testvoertuigen dus volledig opgeladen met de verkregen zonne-energie. Zalig toch !


Opladen van de Mazda MX-30 met gratis zonne-energie bij Garage Dochy Izegem

Terug naar de inhoud